Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos ha celebrat a Vilafranca una jornada sobre gestió de noves autoritzacions i comercialització del sector de la vinya

L’auditori de Vinseum acollia dissabte una jornada tècnica sobre els nous reptes del sector de la vinya, centrant-se en aquesta ocasió en la gestió de les noves autoritzacions i comercialització. Era la segona part de la jornada que es va organitzar l’any passat també coincidint amb la Fira del Gall.

Aquesta jornada la va cloure el professor d’economia aplicada de la Universitat de la Rioja Emili Barco, que va parlar sobre els efectes del nou sistema d’autorització de vinyes, i va explicar el que s’havia fet a la Rioja en relació a aquesta normativa.
El responsable nacional del sector de la Vinya i el Vi d’Unió de Pagesos a Catalunya, Joan Santó, explicava que aquestes jornades s’organitzen cada any amb la voluntat de donar informació al sector sobre temes que els afecten de manera molt directe. En aquesta ocasió en relació a les noves autoritzacions, Santó ha destacat que s’ha volgut insistir també en la necessitat de planificar el màxim possible a curt termini l’evolució de les explotacions.

També s’ha parlat del nou sistema d’autoritzacions, que porta implícita aquesta necessitat de planificar millor ja que per poder sol·licitar per alguna parcel·la aquesta haurà d’estar inclosa a la declaració única i en cultiu en l’explotació.

Sobre la taula es va posat també la qüestió dels rendiments i els nivells de producció. En aquest sentit, Santó explicava que cal tenir clars i controlats els nivells de producció, i això ha de poder influir també en la valorització del producte.

El sindicat pagès vol, amb aquestes sessions formatives que es van duent a terme a tot el territori català al llarg de l’any, ajudar al sector a estar al dia de les noves normatives, propostes i qüestions que els puguin afectar per la millora en la gestió i rendiment de les seves explotacions.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: