Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un nen sirià que viu refugiat a Jordània ha participat en una sessió de teràpia assistida amb cavalls en un centre de La Bleda

Love Horse, és un Centre Eqüestre de Teràpies i Formació, ubicat a la Bleda, i aquest dimarts a la tarda va impartir una sessió de teràpia assistida amb cavalls a en Wissam, un nen sirià que viu refugiat a Jordània i que aquests dies visita Espanya convidat per l’ONG Global Humanitària, de cooperació al desenvolupament.

En Wissam forma part dels 1.200 nens i nenes sirians refugiats a Jordània que tenen ferides i seqüeles psicològiques greus, tant per l’experiència de la guerra en aquest país com pel desplaçament forçós al que s’han vist abocats.

La ONG espanyola està en contacte amb una contrapart a Jordània, amb el centre mèdic Bader Center, i han presentat la campanya “Ajuda’ls a caminar”, un projecte de recuperació física i emocional dels nens sirians refugiats.

El tutor responsable del Wissam és Mohammad Kiki, director del centre mèdic Bader Center, que ha explicat la importància del treball amb el món de l’art o amb els cavalls per ajudar a resoldre ferides físiques i psíquiques.
A la Bleda el nen sirià ha pogut experimentar la teràpia, acompanyat d’altres joves penedesencs, i sota la direcció de Xavier Guillén.

Love Horse és una organització sense ànim de lucre, que té com a funció la realització de la teràpia assistida per cavalls, com a servei d’assistència social per afavorir la rehabilitació o reeducació de persones amb diferents menes de discapacitat, tant psíquiques com físiques i sensorials. La teràpia també es pot aplicar a persones amb problemes d’exclusió social o salut mental, i n’afavoreix el desenvolupament físic, psicomotor, emocional i psicològic, cognitiu, de relació i de comunicació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: