Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un mural de Gat Miau dona color a les parets del magatzem municipal del carrer Progrés de Vilafranca

Signat per l’artista Gat Miau, aquest cap de setmana passat s’ha enllestit la pintura mural al magatzem municipal situat al carrer Progrés, número 74.

Ha estat la darrera acció que la Comissió d’Arts Visuals de la Capitalitat de la Cultura Catalana ha programant durant aquest 2015.
Prenent com a referent “el peix”, el mural representa el cercle viciós envoltant l’edifici per complet, omplint les quatre parets i creant un circuit tancat en el qual dos serps s’empaiten l’una a l’altre. Les serps, encegades per la inèrcia del seu instint, es mouen sense ser conscients de l’absurd del cas, de la mateixa manera que, com a societat, avancem cap al buit.
Com el peix que es mossega la cua, l’ésser humà comet els mateixos errors un cop rere l’altre, endinsant-se en un cercle autodestructiu que no porta enlloc més que a la pròpia decadència personal.
El mural reflexa una estètica molt allunyada del missatge que representa. Seguint amb la línia de treball que realitza l’artista: una estètica infantil i acolorida, més propera al disseny, influenciada per l’estil del còmic i dels dibuixos animats. Aquesta estètica pot resultar contradictòria amb el missatge que porta implícit el mural, doncs “decadència” no seria el concepte que lligaria millor amb “acolorit” i “alegre”. La intenció és clara: amaguem els nostres errors i fem veure que res passa. Ens agrada pensar que tot funciona fins que ens veiem ofegats pels nostres actes. D’aquesta manera, la imatge despreocupada i naif que mostra el mural no és més que un reflex de la nostra actitud ignorant i despreocupada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: