Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Per tercer any consecutiu l’Ajuntament d’Olèrdola subvencionarà les empreses que contractin persones desocupades

Amb els vots favorables dels grups d’ApO i de CiU i el vot en contra d’ERC, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dilluns a la nit les bases reguladores de la convocatòria de subvencions a empreses del municipi que contractin persones desocupades.

La regidora de promoció econòmica i 1a Tinent d’Alcalde, Arantxa Torres, va presidir la sessió com alcaldessa accidental per absència de Lucas Ramírez per motius personals. Torres recordava que era el tercer any que l’Ajuntament aprovava una convocatòria d’aquest tipus amb l’objectiu d’afavorir de manera activa la recuperació econòmica al municipi. Les bases segueixen prioritzant aturats de llarga durada i suposen subvencionar el 50% del sou brut d’un treballador durant un màxim de 6 mesos. Enguany es limita a 5 els treballadors que com a màxim poden rebre la subvenció per empresa. També es modifiquen els terminis de presentació de les sol·licituds, fixant el 31 d’octubre com a data màxima de contractació.
ERC hi va votar en contra qüestionant la limitació de terminis i fent incidència en contemplar també que se subvencionin contractes indefinits o superiors a la durada que ara s’estableix com a requisit en la convocatòria, que és de 3 a 6 mesos. El govern indicava que estudiaria la proposta i va anunciar que la procuraria incloure en la propera convocatòria, per bé que assenyalava que els primers contractes d’una persona en incorporar-se a una empresa no acostumaven mai a ser indefinits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: