Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’historiador i periodista Jordi Romeu s’estrena com a escriptor amb un llibre que barreja diferents gèneres i que es titula “ El calze”

Tot i que al mateix autor li costa definir-lo d’alguna manera, “El calze” és un dietari que té com a punt de partida el primer viatge a Praga de Romeu, l’any 1989, pocs mesos abans que caigués el mur del Berlín.

 

 

Arran d’aquella experiència, Romeu va anar escrivint alguns textos que, en un moment determinat, va pensar que es podrien convertir en un llibre. Durant la presentació a l’Agrícol, Romeu explicava com va anar tot el procés.

Un cop acabat, el va donar a llegir a diferents amics, entre ells l’escriptor Jordi Llavina, que va ser qui la va portar a l’editorial valenciana 3i4, que li ha acabat publicant. El mateix Romeu defineix el llibre com a fragmentari, com un collage amb moltes peces diferents. El dietari no parla només d’aquest viatge a Praga, sinó també d’alguns de posteriors i, com a historiador, també hi ha incorporat nova informació. L’obra barreja personatges reals i de ficció però també història, literatura, memòria personal, crònica de viatges i periodística. És per això que costa de definir amb un únic gènere.

Autor fins ara de diversos textos de contingut historiogràfic d’àmbit local i comarcal o de temàtica vitivinícola, “El calze” marca el debut literari de Jordi Romeu. El seu amic i company a la llibreria “La Cultural”, Quim Jubert, va presentar l’autor al costat de l’escriptor Jordi Llavina, que va parlar de l’obra, i de l’editora Laia Climent, responsable de l’editorial 3i4, que va destacar les excel·lents crítiques que està rebent aquesta primera obra de Romeu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: