Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’avar de Molière aquest divendres a Cal Bolet de la mà de la companyia Pelmànec

Aquest divendres 18 de desembre, a les 9 del vespre, continua doncs la temporada d’espectacles professionals al Teatre Cal Bolet amb L’avar de Molière a càrrec de la companyia Pelmànec

L’avarícia defineix Harpagon. Usurer i especulador, sense amics, ningú no estima aquest vell. El seu desig per Marina, una joveneta encisadora, amb qui es vol casar malgrat la seva pobresa, el farà encara més menyspreable i patètic davant la seva família. Sobretot quan descobreix que la jove està ja compromesa amb el seu fill Cleant. Però tot passa a un segon terme quan el vell se n’adona que algú li ha robat la seva caixa amb tots els seus diners. I el principal sospitós és Valeri, un jove criat que ha entrat al seu servei per festejar secretament Elisa, la jove filla del vell avar, a la que vol casar amb un noble ric. La comèdia està servida.
Un petit detall, però, aquí l’or no té cap vàlua perquè els personatges, tots, són aixetes, tubs, i objectes d’aigua en general, i la riquesa que anhela de manera malaltissa Harpagon, l’aigua.
La Companyia Pelmànec és la plataforma creativa de Miquel Gallardo, actor, manipulador i dramaturg amb més de 20 anys de carrera.
L’any passat va recuperar L’avar de Molière, una obra creada per ell mateix juntament amb Olivier Benoit, Jordi Bertran i Eva Hibernia i que van estrenar l’any 2000. Aprofitant el 15è aniversari de la seva estrena, Miquel Gallardo reestrena l’obra, renovant-la.
Com sempre els divendres, en acabar l’espectacle hi ha possibilitat de fer tertúlia amb els actors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: