Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos aprova una declaració unitària contra la violència masclista

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat un manifest institucional per a l’eliminació de la violència envers les dones i per una societat lliure de violència masclista.

El manifest, aprovat per tots els grups municipals es va presentar al darrer plenari i pretén un compromís d’eradicació de la violència, amb un marc legal a Catalunya que permeti construir una xarxa de recursos d’atenció i recuperació per a les dones i els seus fills i per dissenyar protocols d’actuació per als professionals que atenen els cassos de violència envers les dones.
El ple va aprovar també per unanimitat una moció de suport als consistoris del pacte de Berà; una altra presentada pel grup PSC-CP en defensa de la rebaixa de l’Iva cultural i dues més del grup PA-CUP per ajuda d’emergència als camps de refugiats sahrauís i per donar suport a les persones encausades als cassos “Els tres del Vendrell” i “Montoro”, a Vilanova.
També es va presentar també una proposta dels grups de PA-CUP i ERC per declarar el municipi com a compromès amb la banca ètica que va prosperar amb els vots a favor de tots els grups, amb l’abstenció de CDC.
El ple va discutir també tres mocions d’ERC-AM i PA-CUP sobre el suport a la resolució 1/XI del Parlament; sobre la pobresa energètica i sobre la lluita contra l’exclusió social, que van comptar amb els vots a favor dels grups que les encapçalaven i el vot en contra de PSC-CP. CDC va votar a favor de les dues primeres i es va abstenir en el cas de la tercera.
Finalment el plenari va aprovar una moció presentada per ERC-AM a favor del desplegament de la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. (LGTBfòbia). La proposta va ser aprovada per unanimitat després d’incorporar una proposta del PSC-CP per instar la Generalitat a fer efectiva l’aplicació de la llei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: