Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Martí aprova el pressupost per al 2016 i la constitució de la taula de treball de La Bleda

El ple de Sant Martí Sarroca, reunit en sessió extraordinària el dilluns 28 de desembre, ha aprovat, amb els vots a favor dels regidors del govern, el pressupost per al 2016, que es fonamenta en quatre pilars: el medi ambient, el teixit associatiu, la promoció econòmica i l’acció social.

En aquest sentit, es dota de més pressupost la partida per a medi ambient, sobretot pel que fa a la despesa relacionada amb la recollida de la brossa i el foment del reciclatge. També s’ha tingut en compte la promoció econòmica, on es preveu per exemple reactivar el mercat municipal i s’ha posat l’accent en l’acció social.
El pressupost és de 2.819.500 euros, una xifra superior a la del 2015. Entre d’altres aspectes, s’amplia el conveni amb el Consell Comarcal de manera que la tècnica en assistència social de Sant Martí augmentarà les seves hores de dedicació, treballarà al municipi tres dies a la setmana en comptes de dos. El consistori preveu també una partida per al Centre Obert, per tal que el seu funcionament estigui garantit encara que no rebi la subvenció de la Generalitat de què gaudia fins ara. També complementarà les beques menjador, per intentar assegurar la subvenció en el 75% del cost, un percentatge que abans garantia el Consell Comarcal però que actualment ha disminuït fins al 40% en alguns casos.
El grup municipal de CiU, que ha votat en contra de l’aprovació dels pressupostos, ha lamentat no haver tingut la possibilitat de participar en els pressupostos i les prioritats d’inversió.

El Ple també ha aprovat, amb els vots a favor dels regidors del govern, la constitució de la taula de treball de La Bleda amb l’objectiu de buscar solucions al problema urbanístic a través del diàleg.
La taula de treball té per objectiu establir un diàleg entre l’Administració local i les persones afectades pel desenvolupament urbanístic vigent al barri, per tal d’arribar a una solució del conflicte econòmicament viable i que respecti i reconegui les singularitats paisatgístiques i la tipologia rural de La Bleda.
El grup municipal de CiU s’ha abstingut ja que considera que el vot en la taula de treball no ha de ser per propietari, sinó ponderat segons la superfície de la propietat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: