Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La instal·lació 100 jesusos del Vinseum ha servit per homenatjar la figura de Martí Castells

Amb la implicació de persones molt diferents, Vinseum va proposar ahir a la tarda un curiós homenatge la figura del pessebrista i escultor Martí Castells, del qual acull aquests dies una exposició.

Es tractava de reunir a l’auditori del museu un centenar de nens Jesús de tota mena, fins i tot de carn i óssos. Quan pràcticament s’acaba el termini per portar els jesusos, a l’entorn de les set de la tarda, ja gairebé s’havia assolit la xifra simbòlica del centenar. Però el nombre era tan sols una excusa per recordar amb la instal·lació la figura de Martí Castells.

La varietat en les figures va ser l’atractiu principal d’aquesta particular trobada.

Fins al 2 de febrer, Vinseum celebra amb l’exposició ‘Martí Castells. 100 naixements’ el centenari del naixement d’un dels pessebristes més importants de Catalunya i autor de les figures dels diorames relacionats amb la vinya i el vi que es van realitzar a principis dels anys 50 a l’antic Museu del Vi de Vilafranca.

L’artista-artesà Martí Castells està considerat el mestre per excel·lència en la tècnica dita “a palillo”, es a dir, en la realització de figures de fang modelades artesanalment com a peça única.

Aquesta exposició vol homenatjar però també posar en valor l’obra excepcional i única d’aquest gran escultor que va traspassar el pessebrisme, la fama del qual va arribar a Europa, Itàlia, Alemanya i França, però també a l’Amèrica Llatina i les Filipines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: