Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall acull la celebració del 10è Campionat d’Espanya d’Avicultura, Columbicultura i Cunicultura de Raça

Els organitzadors del la Fira del Gall, amb l’ajuntament de Vilafranca al capdavant, han presentat el programa d’actes del certamen que se celebrarà el 19 i 20 de desembre.

Una fira amb 350 anys d’història que té tres eixos bàsics molt consolidats com són el mercat d’aviram, la mostra de cuina i la promoció dels vins del Penedès. La fira va acollir l’any passat uns 40.000 visitants, provinents de 125 municipis diferents, xifra que s’espera ampliar enguany. El 30% eren de Vilafranca, un 16% de la resta del Penedès i de les altres procedències cal destacar les persones que van venir del Barcelonès i del Baix Llobregat.
20 criadors d’aviram posaran a la venda unes 2.000 peces de gall del Penedès. 8 restaurants oferiran 21 plats diferents, dels quals 8 estaran elaborats amb gall, i el Superceller presentarà 15 referències de vins negres del Penedès. Per tot plegat l’alcalde, Pere Regull, parla d’un gran aparador de l’economia Penedesenca. La regidora de turisme, Dolors Rius, ha destacat algunes de les novetats d’enguany. La més remarcable és que Vilafranca acollirà el Xè Campionat d’Espanya d’Avicultura Columbicultura i Cunicultura de Raça. Serà la primera ciutat catalana en acollir-lo i és fruit del coneixement que els responsables de la Federació Espanyola tenen de la Fira del Gall i el reconeixement que en fan per la seva potencialitat dins el territori català. El campionat i la seva mostra s’ubicaran al pavelló firal, amb l’exposició de 1.250 exemplars, amb 57 races autòctones i 154 varietats. Obrirà portes el divendres al matí, mantenint-les també obertes els dos dies de la fira, tan dissabte com diumenge. Per això la zona firal s’ha ampliat i va des del Parc de Sant Julià fins al Pavelló Firal. En tot aquest recorregut hi haurà mercat d’artesans que incrementa notablement les parades, passant de les 80 de l’any passat a les 150 d’enguany. També el tradicional trenet modifica el ser recorregut i anirà des de l’estació de tren fins al pavelló firal, amb parades a la Font dels Alls i a la rotonda del carrer Eugeni d’Ors. Una novetat curiosa serà la primera edició del concurs de la millor closca d’ou de gallina penedesenca. L’Escola Arsenal torna a col·laborar amb una intervenció artística amb figures de galls de porexpan que acompanyaran el recorregut des de la plaça de la Vila fins a la zona de la fira. Respecte a d’altres activitats vinculades a la Fira podem destacar que el pregoner d’enguany serà Joan Cusiné, gerent de Parés Baltà. El pregó tindrà lloc el dimecres 16 de desembre a les vuit del vespre al saló de sessions de la Casa de la Vila i s’oferirà en directe a Ràdio Vilafranca i a Penedès TV. El dissabte a la tarda s’oferirà un espectacle itinerant amb el grup d’animació “La Calle es Nuestra”, i el diumenge se celebrarà la 19ena Mostra de Bestiari Festiu de Ploma.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: