Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca fa una bateria de propostes al pressupost per al 2016 primant l’emergència social, l’ocupació activa i la participació ciutadana

Aquestes propostes, que estan acabant de definir, giren al voltant de tres eixos: l’emergència social, les polítiques d’ocupació activa i la recuperació de la partida de pressupostos participatius.

Quant a l’emergència social, la CUP reclama la creació d’una taula que inclogui els principals agents de la Vila per elaborar un diagnòstic de la situació i dissenyar un pla de xoc amb mesures concretes per pal.liar problemes d’habitatge, subministraments bàsics o alimentació.
En matèria d’ocupació i formació demanen a l’ajuntament que tingui un paper actiu, en comptes d’estar a l‘espera de les convocatòries de la Diputació de Barcelona i la Generalitat; que promocioni les eines de què disposa; que fomenti la creació de cooperatives o que estableixi un segell de qualitat per a les empreses que donen una feina digne i penalitzi les que no ho fan. També aposten per una formació de qualitat, en sintonia amb les demandes del territori.
Els cupaires plantegen que aquestes mesures es podrien finançar aplicant el recàrrec del 50% de l’IBI als pisos buits, aprovat fa dos anys, reduint els costos de l’equip de govern o canviant algunes partides. També demanen més “seriositat” a l’elaborar el pressupost per tal que no es generi tant de romanent, que acaba destinat a inversions. En definitiva, pensen que és qüestió de “voluntat política”, com afirma Joan Gilabert.
Un any més, la CUP insisteix en recuperar la partida destinada a permetre la participació ciutadana dels pressupostos municipals dels anys 2009 i 2010, tot i que estan disposats a que sigui inferior.
La regidora Maria Ferrerons també demana que no es destini més del 20% d’aquest pressupost a manteniment de carrers, que ja disposa de partida pròpia, i que s’ampliï la participació a entitats i associacions de veïns.
La CUP ha demanat una reunió a l’equip de govern per exposar-li les seves propostes i no descarta abstenir-se en la votació dels pressupostos si les acceptessin. Conscients que el govern de CIU i el PSC no necessita els seus vots per aprovar el pressupost per al 2016, pensen que és important “obrir la porta a parlar-ne”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: