Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Cusiné demana la implicació de la restauració per impulsar la cuina ecològica i ser pioners com la DO Penedès, en el pregó de la Fira del Gall

El gerent del celler Parés Baltà de Pacs, Joan Cusiné, va prometre un pregó curt, intens i que ensenyi alguna cosa, ahir al vespre en el tradicional pròleg de la Fira del Gall de Vilafranca.

Cusiné va encetar el pregó de la Fira del Gall 2015 afirmant que el futur és la cuina ecològica, tot citant Hipòcrates que fa 2.400 anys ja afirmava que l’aliment és la nostra medicina, i va dir que seria important disposar de restaurants ecològics, demanant la implicació de la restauració per ser pioners, com ho és la DO Penedès, líder en vinya ecològica certificada.
Cusiné també va parlar de les característiques del Gall Negre del Penedès i va explicar, als assistents al Saló de Plens, que la cresta dels galls i les gallines és una font d’àcid hilaurònic, considerat un agent anti-envelliment molt saludable.
El gerent de Parés Baltà va dir que li agrada pensar que en un futur no gaire llunyà haurem d’expandir-nos a l’espai i va explicar que el primer hotel galàctic que ha dissenyat un igualadí té forma de raïm.
Joan Cusiné va tornar a abordar la gastronomia, demanant que s’inverteixen esforços per implantar el costum de demanar Gall del Penedès als restaurants i maridar-lo amb els grans vins penedesencs. Respecte l’oferta gastronòmica de la Fira del Gall va llençar una proposta: crear tapes de Gall Negre del Penedès.
També va proposar que la Fira del Gall impulsi un concurs de tapes amb el Gall Negre penedesenc com a ingredient principal.
El pregó de Joan Cusiné va acabar alabant dues iniciatives solidàries de la fira: la donació de Galls Negres a entitats socials i l’aportació dels diners recaptats amb la venda del llibre de receptes de Gall Negre al Rebost Solidari de Vilafranca.
El pregó ha donat, un any més, el tret de sortida a la Fira del Gall 2015 que durant aquest cap de setmana posa a la venda 2.000 Galls Negres del Penedès, gallines, ànecs, capons i galls d’indi. Com a novetat destacable, la fira acollirà el 10è campionat d’Espanya d’aus, coloms i conills i se celebrarà el I Concurs del millor color de closca d’ou de Gallina Penedesenca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: