Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxit de participació a les terceres Jornades d’horticultura ecològica al barri de l’Espirall organitzades per la Casa d’Oficis De la Terra 4

Per tercer any consecutiu, del 23 al 27 de novembre es van fer les Jornades sobre Horticultura Ecològica organitzades per la Casa d’Oficis De la Terra 4, en el marc del projecte Treball als Barris, impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca, i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Una vuitantena de persones van assistir al llarg de la setmana als tallers i xerrades organitzats des de la Casa d’Oficis per apropar la ciutadania a l’horticultura ecològica i donar a conèixer aquest projecte.
L’acte que va obrir les jornades, celebrat al Local Municipal de l’Associació de Veïns del barri de l’Espirall, va ser una introducció a la diversitat de tècniques que s’utilitzen en horticultura ecològica. Després, Pere Gili, pagès i propietari d’Hort al plat, va parlar sobre els beneficis de l’agricultura biodinàmica de proximitat, tant per al consumidor com per al territori. L’acte es va cloure amb una visita guiada a l’hort de la Casa d’Oficis De la Terra 4.
La setmana va seguir amb la intervenció dels altres participants de la Casa d’Oficis exposant els seus projectes teòricopràctics com ara l’elaboració de conserves casolanes, conjuntament amb els alumnes del PFI la Forquilla, diverses maneres de fer un hort urbà, amb la participació dels alumnes del PFI-PTT Vivers i jardins, beneficis de la cosmètica natural, amb la mostra de productes elaborats pels alumnes, i per finalitzar, una xerrada per incidir en la importància de l’ús d’herbes remeieres per tenir cura de la salut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: