Dimecres, 28 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC Vilafranca proposa una taxa de 400€ per a habitatges de grans operadors que porten més de dos anys buits

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana ja van manifestar el seu desacord amb les ordenances fiscals aprovades pel govern de CiU i PSC en el ple del mes d’octubre. Els republicans expliquen que ells les haguessin plantejat d’una altra manera, amb un criteri marcadament social; però havent de treballar sobre la proposta del govern, presenten sis al·legacions que busquen una recaptació més social i equilibrada.

Els republicans entenen que cal avançar en l’extensió de la tarifació social a altres serveis com l’escola de música i la piscina i en l’aplicació de criteris socioeconòmics adaptats a cada família en la recaptació.

La mesura més destacada que presenta ERC fa referència a l’impost i sancions per pisos buits i proposa una taxa de 400€ per a habitatges de grans operadors que porten més de dos anys deshabitats. Per al regidor Pere Sàbat “l’important és que el govern actuï”.

D’altra banda, ERC presenta una al·legació sobre la plusvàlua. El regidor Josep Álvarez explica que el preu de la plusvàlua s’ha de calcular a partir del valor real dels terrenys, que ha disminuït radicalment en els darrers anys. Mentre que la plusvàlua ha augmentat.

Àlvarez apunta que presenten aquesta al·legació per “millorar les ordenances, ja que de la manera que estava plantejada suposava un risc per a l’ajuntament que es podria trobar amb impugnacions per part de particulars o empreses ja que no s’aplica el preu que toca per llei”.
Els republicans també presenten al·legacions encaminades a millorar el percentatge de recuperació de residus i fomentar la utilització de les deixalleries. És el cas d’una bonificació que premiaria amb un 15% de descompte del rebut de les escombraries aquells ciutadans que utilitzin 12 vegades la deixalleria i un 10% de descompte per a la deixalleria mòbil. Aquestes modificacions podrien acumular-se arribant a un 20% de bonificació si es compleixen tots els usos de les dues deixalleries. Una altra proposta és que la bonificació del 20% pel compostatge casolà també es pugui sumar a la de les deixalleries.

Finalment, els republicans han fet notar el seu desànim per la manca de diàleg amb l’equip de govern previ a l’aprovació de les ordenances.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: