Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC guanya a Vilafranca per primera vegada en unes eleccions generals

DL queda segona i En Comú és la força que més creix a Vilafranca situant-se com a tercera força.

ERC ha més que doblat els vots respecte a les eleccions generals de l’any 2011 a Vilafranca obtenint el suport de 4.153 ciutadans, un 21’7% dels vots emesos. És la primera vegada que els republicans guanyen en unes eleccions generals a la capital de l’Alt Penedès. Democràcia i Llibertat, la coalició de Convergència Democràtica, ha obtingut 3.972 vots, el 20’8% dels vots. Fa quatre anys es va presentar amb CiU i va ser la primera força a Vilafranca amb 6.219 vots. La força que més ha crescut és En Comú- Podem que ha quedat en tercer lloc a Vilafranca amb 3.911 vots, el 20’5%. Fa quatre anys ICV havia obtingut 1.277 vots, percentualment el seu creixement ha estat de més de 13 punts. En canvi qui més ha baixat respecte les generals del 2011 a Vilafranca ha estat el PSC, obtenint 2.749 paperetes, mentre que fa quatre anys havia assolit 4.349 vots. Ciutadans se situa a Vilafranca com a cinquena força política amb 1.899 vots, el PP és la sisena força amb 1551 vots i una caiguda de més de set punts percentuals respecte fa quatre anys, i finalment Unió Democràtica no arriba al 2% dels vots a Vilafranca amb 346 paperetes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: