Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC denuncia que l’estat actua contra els interessos de l’Alt Penedès, frenant el seu creixement econòmic i advoca per la República catalana

El candidat republicà de l’Alt Penedès a les eleccions del Congrés, el regidor sadurninenc Toni Sisternas, considera que governi qui governi a Madrid és centralista i no ofereix cap solució a les necessitats que tenim a la comarca i al Penedès.

Sisternas remarca que “més enllà que s’inverteixi un o cinc milions d’euros a la comarca, l’estat espanyol en frena el desenvolupament econòmic i social amb les seves decisions” i posa d’exemple l’estat “lamentable” en què es troba el sistema ferroviari.
Acompanyat per la presidenta d’ERC Penedès, Lluïsa Llop, el candidat penedesenc critica que mentre que l’estat espanyol s’ha dedicat a destinar milers d’euros a salvar bancs no ha fet res per ajudar a les petites i mitjanes empreses de l’Alt Penedès i proposa que la República catalana faci un pla de reindustrialització de la comarca, respectuós amb l’entorn i l’enoturisme. A més, el candidat republicà també aposta per invertir en cooperatives agrícoles per fer-les més modernes i competitives, unes accions que considera que l’estat espanyol “no farà mai i que només vindran amb la República”.
ERC també exigeix que l’estat cedeixi als ajuntaments les casernes de Vilafranca, Sant Sadurní, Gelida i Sant Quintí.
Lluïsa Llop ha recordat que 38.000 altpenedesencs van votar a favor de la
República, el 27-S, i fa una crida perquè el 20-D ningú es quedi a casa.
Llop remarca que el canvi a Espanya és impossible i que “el canvi que necessitem només podrà venir a partir de la República catalana”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: