Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els partits polítics han iniciat la penjada de cartells de la campanya electoral per els comicis del 20D

Com si es tractés d’una metàfora la boira va fer acte de presència ahir a la nit al centre de Vilafranca. De fet les eleccions del proper 20 de desembre apunten molts interrogants i sembla que poden suposar la fi de l’històric bipartidisme que ha viscut fins ara el Congrés de Diputats de Madrid.

La campanya ha començat amb algunes novetats, com per exemple la nova coalició política de Democràcia i Llibertat que inclou Convergència Democràtica, Demòcrates de Catalunya, que neix de l’escissió d’Unió i Reagrupament. El seu lema és fer possible el que sembla impossible i en els cartells hi figura la imatge d’Artur Mas.
Davant del monument a Milà i Fontanals, l’alcalde de Vilafranca junt amb militants i simpatitzants del partit acompanyaven l’exregidora Maria Josep Tuyà, que és candidata suplent per Barcelona.
Regull apuntava que es presenten a les eleccions per fer arribar a Madrid un discurs ferm. Tuyà afegia, un discurs per la independència. El PSC iniciava la penjada dels cartells a la Plaça Penedès, amb el primer secretari local, Francisco Romero acompanyat de militants i simpatitzants. Hi ha dos cartells amb el mateix lema. Un amb la imatge de la candidata catalana, Carme Chacón i l’altre amb el candidat a la presidència, Pedro Sánchez i l’eslògan “Som la solució”.
Romero assenyala que els socialistes són l’alternativa al govern del PP per sortir de la crisi sense incrementar les desigualtats i buscant solucions pel tema de Catalunya.
Per la seva banda ERC iniciava la campanya al bell mig de la rambla de Sant Francesc amb diversitat de cartells i també dos eslògans. Un per al Congrés i l’altre per al Senat. El primer candidat a senador és el jutge sadurninenc Santi Vidal. I per al congrés els cartells recullen les imatges del primer i segon candidat de Barcelona, Gabriel Rufián i Joan Tardà. Amb els lemes “Defensem el teu vot” i Som república”. El regidor sadurninenc, Toni Cisternes, que va de número 13 per la llista de Barcelona, explica perquè ERC es presenta a Madrid. En aquestes eleccions Vilafranca en Comú també ha sortit al carrer a enganxar cartells, començant al carrer Indústria, a tocar de la Plaça de la Vila. En una assemblea recent van decidir donar suport a la candidatura d’En Comú Podem. Es tracta d’una candidatura que agrupa ICV, Podem, IU o Compromís. En uns cartells de fons vermell, sense imatge de candidats, presenten l’eslògan “El canvi no s’atura”. El regidor Toni Peñafiel assenyala que es vol donar continuïtat a una resposta política i social iniciada ja a les passades eleccions municipals del mes de maig. Per la seva banda el PP va començar l’enganxada de cartells, com és habitual, a l’Avinguda de Tarragona. El regidor Josep Ramon estva acompanyat per seguidors de la seva força política i portava cartells amb la imatge del president del govern, que opta a la reelecció, Mariano Rajoy.
L’eslògan és “Espanya amb seny”, i l’objectiu tornar a governar per continuar la feina feta en els darrers anys. Josep Ramon recorda que s’ha conduit el país a la sortida de la crisi.
Com a novetat, en relació a les eleccions generals de fa quatre anys, Unió Democràtica es presenta en solitari, amb el mateix candidat, Josep Antoni Duran i Lleida. El vilafranquí Alfred Peris, que va de número 13 a la llista per Barcelona, recorda que fa 4 anys van guanyar per primera vegada les eleccions a Catalunya junt amb Convergència i amb Duran com a candidat i ara estan convençuts que podran aconseguir representació. Ahir a la nit no hi havia representants de la CUP enganxant cartells perquè no es presenten en aquestes eleccions. En canvi qui si es presenta és Ciutadans, però tampoc al centre de Vilafranca se’ls va veure en l’enganxada del primer cartell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: