Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Quinto de Nadal del Casal Popular reuneix més de 300 persones i reparteix uns 400 premis

El dia de Sant Esteve a la tarda la seu del Casal Popular de Vilafranca va acollir una nova edició del Quinto de Nadal, una activitat ja consolidada a la capital de l’Alt Penedès des de la seva recuperació per part dels impulsors del Casal.

Una activitat que com expliquen des de la comissió que l’organitza, serveix per passar una bona estona la tarda del dia de Sant Esteve amb un joc senzill. Des de l’escenari una persona que fa de lloro canta els números, normalment a través de dites populars o jocs de paraules que tenen a veure amb el municipi i les seves tradicions, i els assistents participen responent o acabant les dites. L’objectiu, omplir el cartró de números amb les guixes i poder cantar “quinto”.
En aquesta edició els organitzadors estaven força satisfets ja que havien aconseguit la col·laboració d’uns 125 establiments de Vilafranca i comarca, amb la qual cosa es podien repartir uns 400 premis, com explica Vanessa Rafecas, de la comissió del Quinto.
L’afluència de gent des de pràcticament primera hora, en que ja es van omplir les sales del Casal Popular, posaven de manifest que la proposta compta amb una molt bona acceptació. Rafecas comentava que el local ja se’ls quedava petit per fer aquest tipus d’activitats.
Al llarg de la tarda vespre, públic de totes les edats va passar per el Casal Popular de Vilafranca per tal de passar una estona entretinguda jugant a aquest joc que poc a poc s’han anat estenent també per el Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: