Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El jutge Santi Vidal aconsegueix l’escó al Senat per ERC

Esquerra Republicana s’ha imposat a l’Alt Penedès per primera vegada en unes eleccions espanyoles. ERC ha aconseguit 12.164 vots i el 22,61%. Per primera vegada un partit independentista ha guanyat les eleccions al Congrés de Madrid.

Un altre dels èxits d’ERC ha estat haver aconseguit un senador per la província de Barcelona. El jutge Santi Vidal, de Sant Sadurní, anava de cap de llista d’Esquerra Republicana i ha estat elegit.
Per ERC aquests resultats a l’Alt Penedès es valoren com a molt positius ja que aporta una victòria comarcal a l’entorn de Barcelona on l’independentisme d’esquerres ha competit en un context molt complicat marcat per l’auge de la proposta de referèndum que defensa En Comú-Podem. Precisament i un cop coneguts els resultats des d’ERC s’insistia que “el referèndum és impossible. PP-PSOE-Ciutadans tenen una majoria de bloqueig contra el referèndum”. Davant d’aquest fet ERC fa una crida a En Comú, a qui va felicitar pels seus resultats a Catalunya, a sumar-se al procés constituent que està en marxa a Catalunya ja que “és l’únic canvi possible”. Pel candidat al Congrés, Toni Sisternas, “guanyar a l’Alt Penedès consolida el projecte de l’esquerra nacional al territori, l’esquerra que lliga justícia social i independència”. ERC ha aconseguit ser la primera força a set municipis, entre els quals els dos més grans. Vilafranca i Sant Sadurní són claus per assegurar la victòria republicana a la comarca, i s’hi sumen Sant Quintí, Sant Pere de Riudebitlles, Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues i Puigdàlber. ERC tanca un cicle ascendent a l’Alt Penedès amb un constant creixement que l’ha portat a guanyar les europees i ara les espanyoles així com uns grans resultats a les eleccions municipals.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: