Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern del Consell Comarcal ha aprovat un pressupost de 6’7M€

És un pressupost similar al de l’any anterior amb un lleuger increment en les partides d’ensenyament i serveis a les persones.

Aquest dijous s’ha celebrat el darrer ple ordinari de l’any al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Un ple en el que destacava l’aprovació del pressupost per al 2016, que com va explicar el conseller d’hisenda, Ramon Carbó, és molt similar al de l’any 2015. El canvi més destacat se situa en l’increment de les partides d’ensenyament i les d’atenció a les persones, amb augment un conjunt de 177.000€.
El conseller del PP, Lluís Caldentey, no va entrar en el debat, mentre que Toni Peñafiel d’ICV, sí que va anunciar el vot en contra, entre d’altres temes per no estar d’acord en la distribució de la partida d’òrgans de govern i també per entendre que hi ha marge per incidir en aspectes més socials. Part de la CUP , Anna Baqués, també anunciava el vot contrari sobre tot pel desacord amb les despeses dels càrrecs polítics.
I per la seva banda el conseller republicà, Pol Pagès, va explicar que inicialment el seu vot era l’abstenció però va fer una proposta al govern per votar-hi a favor. Va plantejar l’augment de l’1% del seu dels treballadors del Consell Comarcal.
Pol Pagès va dir que calculaven el cost de la mesura en 22.000€ i que ho veien assumible.
En resposta a les diferents intervencions Ramon Carbó va demanar que les propostes vagin acompanyades de viabilitat econòmica i va dir que l’increment de l’1% era inviable perquè és superior als 22.000€ que calculava ERC. Respecte a la CUP els va recordar que a municipis on governen no només han pujat el sou dels polítics sinó que n’han posat on no n’hi havia, en referència clara a Sant Martí Sarroca.
Finalment el president del consell comarcal, Francesc Olivella, va destacar la gestió del pressupost que fa que hi hagi un augment en les beques menjador l’any 2016 a l’Alt Penedès, quan a altres comarques aquesta partida baixa. Respecte a l’increment del sou dels treballadors va agafar el compromís de aplicar-lo més endavant si el pressupost ho permet.
Finalment el pressupost del Consell Comarcal es va aprovar amb esl vots del govern, de CiU i PSC, les abstencions d’ERC i el PP, i el vot contrari d’ICV i la CUP. Abans d’aquest debat es va acordar també delegat en representants jurídics de l’Associació Catalana de Municipis la defensa del Consell Comarcal davant d’un contenciós administratiu que ha interposat la Delegació del Govern per la absència de les banderes oficials a la façana de la seu del Consell Comarcal. L’acord va rebre el suport de tots els grups, excepte del PSC que es va abstenir i el vot en contra del PP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: