Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern de Sant Sadurní aprova en solitari el pressupost municipal 2016

L´equip de govern format per CiU i ERC va tirar endavant la proposta de pressupost municipal 2016 gràcies a la seva majoria al plenari després que les quatre formacions de l´oposició, PSC, CUP, ICV i PP, la votessin en contra.

El pressupost municipal per l´any vinent serà de 13.3M€. La proposta arribava amb dues grans novetats, es portava al ple abans de finalitzar any, fet que no succeïa als darrers exercicis, i per l´altra, el pressupost incorpora la integració de diversos serveis que fins ara es gestionaven mitjançant patronats. Josep Maria Ribas, regidor d´Hisenda, va ser l´encarregat de presentar les línies principals d´un pressupost que va qualificar d´”ajustat i prudent”, que no incorpora grans canvis en relació al del 2015. Ribas va assenyalar la precaució del govern a l´hora d´avaluar els ingressos, tot i la previsió a l´alça en serveis com l´Escola de Música o el Casal d´Estiu.
Els accents es van situar també en l´augment de la inversió, que s´eleva fins als 265 mil euros, dels que 40 mil es destinaran a la renovació d´instal·lacions radioelèctriques o 35 mil en millores als equipaments educatius. També es va posar especial èmfasi en la constant reducció del deute municipal als darrers anys, fins a situar-lo en un rati d´endeutament del 31,6%, molt per sota del llindar màxim fixat per llei del 75%.
En contra hi van votar tots els grups de l’oposició. El portaveu del PP Carles Jiménez va insistir en un model de vila que aposti més per la promoció econòmica i turística i va reclamar més esforços i recursos en neteja, l´eliminació de barreres arquitectòniques i el sanejament del clavegueram urbà.
Iniciativa per Catalunya-Verds, que s´estrenava juntament amb la CUP en el primer debat de pressupostos al plenari sadurninenc, va reclamar pressupostos més transparents i accessibles i va estendre la mà a avançar cap a la confecció de pressupostos participatius.
La CUP, al seu torn, va lamentar la precipitació i presses exhibides pel govern en el treball del pressupost municipal i va apuntar que la proposta no responia a les línies polítiques i compromisos adquirits en els darrers plens municipals.
La manca d´un pla de mandat clar i públic va ser un dels dèficits principals assenyalats pel PSC, que va considerar element fonamental perquè l´oposició pugui contrastar i fer un seguiment de l´acció de govern. Susanna Mèrida va reclamar a l´executiu instruments per rendir comptes i que la ciutadania conegui les prioritats.
Abans de tancar-se el ple, l´alcaldessa Maria Rosell va comentar breument la reunió mantinguda amb els responsables d´ADIF durant aquell matí per tal d´avançar en la signatura per a la cessió de l´entrada a l’estació de tren per a la creació d´una parada per al bus urbà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: