Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller d’Interior destaca la disminució en un 4% dels fets delictius a Sant Sadurní d’Anoia

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha assistit aquest dimarts a la Junta Local de Seguretat de Sant Sadurní juntament amb l’alcaldessa del municipi, Maria Rosell.

El conseller ha fet una valoració molt positiva de les dades analitzades, ja que amb una ràtio de 41,4 fets per 1.000 habitants Sant Sadurní està per sota del conjunt de l’Alt Penedès amb 47,7 fets per 1.000 habitants, i molt millor que la mitjana de Catalunya que té una ràtio de 66,2 fets.
Jané ha destacat que el total de fets han disminuït un 4,1% respecte els fets penals del període anterior, de novembre 2013 a octubre de 2014. Els delictes contra les persones han disminuït un 24,2%, de 99 a 75; els relatius a la seguretat viària el 10,5%, de 19 a 17; i els delictes contra l’ordre públic un 50%, de 8 a 4.
El conseller també ha explicat que pel que fa als fets contra el patrimoni, el conjunt de robatoris amb força en general han baixat un 30,4% i els robatoris amb violència i/o intimidació també han disminuït. Els que presenten més disminució són els robatoris amb força a l’interior de vehicle amb un 72% menys, al passar de 25 a 7 casos.
El titular d’Interior ha destacat la gestió i la col·laboració entre l’Ajuntament, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i la resta de forces i cossos de seguretat per aconseguir aquests bons resultats. A la trobada també hi han assistit la cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, la comissària Cristina Manresa, i l’ inspector cap de la Policia Local de Sant Sadurní d’Anoia, Daniel Corral, entre d’altres autoritats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: