Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre Artístic del Penedès L’Agrícol convida a rellegir Àngel Guimerà, de la mà de la GATAP

Dimarts vinent a 2/4 de 8 del vespre el Centre Artístic Penedès L’Agrícol, i conjuntament amb la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès (GATAP), es parlarà sobre Àngel Guimerà, amb la participació d’Albert Arribas, director escènic, dramaturg i traductor teatral que va entrar a formar part de l’equip de direcció del Teatre Nacional de Catalunya l’any 2013, Llorenç Rafecas i Valeri Laguna.

El teatre català, arrelat al territori, ha trobat sempre en Guimerà el seu autor clàssic per excel·lència, gràcies principalment al teixit dels grups amateurs. Títols com “La filla del mar”,” Maria Rosa” i “Terra Baixa” , són obres que mai falten en l’anual programació dels amateurs i que el públic coneix, gaudeix i celebra gairebé com esdeveniments festius populars.
La “GATAP” ha preparat aquesta sessió oberta, un debat-col·loqui, per a gent de teatre i per a tothom que vulgui reflexionar sobre la configuració de la cultura catalana moderna.
Hi ha sobrats motius per intentar rellegir avui Guimerà, alliberat de les tensions formals i ideològiques de la seva època, i, intentar entendre com va contribuir a dibuixar els paradigmes i paradoxes de la “identitat catalana”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: