Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal Popular de Vilafranca reclama a l’equip de govern que li apliqui la bonificació per a equipaments culturals a la seva llicència d’obres

La Junta de Govern, reunida el 25 de maig passat, va desestimar concedir al Casal Popular la bonificació del 95% en la taxa de llicència per a obres menors corresponent als equipaments socioculturals de Vilafranca. El govern al·lega que el Casal no es pot considerar un equipament d’especial interès o utilitat municipal.

El Casal Popular havia presentat la sol.licitud el mes de març de 2014 quan va iniciar les obres de rehabilitació de l’edifici del carrer sant Raimon de Penyafort número 7, que fa un any va obrir portes com a Casal Popular.
Davant la sorpresa causada per la denegació de la bonificació, el Casal Popular va presentar al.legacions a l’Organisme de Gestió Tributària i al cap de 4 mesos encara no han rebut resposta.
Des del Casal Popular creuen que han fet prou mèrits per merèixer la bonificació i afirmen que és una decisió purament política, com explica Fèlix Casanellas.
Admeten que el POUM no contempla el seu local com a equipament sociocultural, però afirmen que no és un argument vàlid perquè està redactat fa 12 anys.
A més, el fet que la resolució d’aquest afer s’allargui en el temps perjudica seriosament el Casal Popular perquè es van acumulant recàrrecs sobre l’import de la taxa.
A través de la CUP van portar l’afer al ple municipal i també han demanat
una audiència amb Governació, sense obtenir resposta. Vanesa Rafecas diu que es mereixen una resposta en comptes de l’actual silenci administratiu.
Els socis del Casal Popular troben “inversemblant” que en canvi se’ls hagi concedit una bonificació sobre la taxa d’activitats i una subvenció per a les obres de reforma destinada a entitats sense ànim de lucre amb finalitats culturals o socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: