Divendres, 18 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El campionat de races autòctones espanyoles ha estat un bon reclam per a una Fira del Gall 2015, que ha tingut més visitants dissabte que diumenge

Dissabte, la Fira del Gall va ser tot un èxit, amb Vilafranca pràcticament col·lapsada, mentre que diumenge la cita electoral, el Barça i un clima menys agradable va comportar que els visitants hi anessin cap al migdia.

El desè campionat d’Espanya de races autòctones d’aus, coloms i conills que se celebrava per primera vegada a Catalunya ha estat un bon reclam, acostant molts visitants fins al pavelló firal.
A l’espera de les valoracions oficials, la regidora de Comerç i Turisme, Dolors Rius, destacava aquests elements.
Rius també apunta l’encert de situar les 150 parades de la fira d’artesania al llarg de l’avinguda Catalunya fins a les portes del pavelló firal, perquè ha permès esponjar els visitants i fer més fluid el pas del trenet.
Quant a la venda d’aviram, els criadors es mostren satisfets i parlen d’unes vendes similars a les dels darrers anys. El Gall Negre del Penedès cada vegada es coneix més i aquells que el proven repeteixen. Ahir a les 2 del migdia ja no quedaven galls sacrificats, mentre que l’any passat en van quedar.
Maria Antònia Udina de l’Associació de Criadors de Gallina de Raça
Penedesenca feia aquesta valoració, ahir al migdia.
Qui també feia una valoració positiva de la seva participació a la Fira del Gall vilafranquina era el president de la Federació Espanyola d’Avicultura, Columbicultura i Cunicultura de Raça, Teodoro Romero, recordant que venir a Vilafranca era una assignatura pendent.
El Superceller, la sala de tast i la mostra de cuina d’aviram i de vins negres de la DO Penedès també han estat, un any més, molt concorreguts i a tall d’anècdota, dissabte van esgotar els panets.
Altres activitats clàssiques de la Fira del Gall, com la XIX mostra de bestiari festiu de ploma també ha comptat amb bona participació.
Penedesencs i visitants no només han passat per la fira, sinó que també comptaven amb propostes al Centre a càrrec de l’associació de comerciants Centre Vila com la representació d’alguns quadres del Pessebre Vivent de Les Gunyoles, la pista de gel, el concert de la cobla Catània i un bon nombre de botigues obertes diumenge.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Esport comarcal
Futbol. La Múnia - Riudebitlles

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: