Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dolors Montserrat es compromet a aconseguir 1’5% cultural per la rehabilitació de la Basílica de Santa Maria

La candidata sadurninenca del PP a les properes eleccions del 20D ha estat a Vilafranca aquest dilluns, on ha visitat la Basílica de Santa Maria i s’ha interessat per l’estat de les obres de rehabilitació que s’hi estan fent.

Dolors Montserrat explica que, en el decurs de la nit solidària del Rotary Club Vilafranca de fa uns dies, li van fer la demanda de si es podia optar a l’1’5% cultural que atorga el govern de l’estat. Montserrat es va posar en contacte amb el director general d’Arquitectura, Habitatge i Sol, Juan Van Halen per saber com estava la petició feta des de Vilafranca. Segons Montserrat hi havia, entre altres problemes, que en aquell moment no es podia garantir el 30% del pressupost que haurien d’aportar de fons propis els demandants, ja què el 70% l’aporta l’estat.
Dolors Montserrat s’ha compromès a què, si aquesta qüestió queda coberta, des del govern de l’estat s’aportaria aquest 1’5% cultural.

En aquesta reunió s’hauria de presentar definitivament el projecte, però Montserrat es mostra confiada que hi haurà l’aportació de l’estat.
Explica que, tenint en compte que aquesta setmana ja s’inicien els treballs de rehabilitació de la façana sud fins a la portalada, el que quedaria seria tot el que afecta la teulada de la Basílica que entraria en una segona fase d’aquesta part del projecte.

Això significaria que el pressupost per a arranjar la teulada en total seria d’uns 600.000€; i que l’estat n’hauria d’aportar uns 400.000. Una quantitat que Montserrat ha considerat totalment assumible.

En relació a aquesta necessitat de cobrir una part del pressupost amb recursos propis, tant Dolors Montserrat com el regidor vilafranquí Josep Ramon han lamentat que l’ajuntament no hi aporti cap quantitat. Ramon ha explicar que demanarà a l’equip de govern que hi destini una partida en els pressupostos per el 2016 que s’han d’aprovar la propera setmana ja que considera que seria lamentable aconseguir aquesta partida de l’estat i que des del govern municipal no es pugui destinar 200.000€ al manteniment d’un edifici tant emblemàtic per Vilafranca com és la Basílica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: