Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest mes de desembre s’ha estrenat la tarasca “Tartuga” d’Ontinyent, dissenyada i construïda pe Dolors Sans

El 7 de desembre de 2105 es va estrenar a Ontinyent, al País Valencià, una Tarasca, dissenyada i construïda per Dolors Sans.

L’acte va tenir lloc en el marc de les festes de la Immaculada d’Ontinyent. Després de la presentació es va fer un cercavila amb la Tarasca, l’àliga i els gegants i cabets d’Ontinyent. El compositor Àlex Borrell ha creat una melodia per la Tarasca.
La Tarasca és una figura d’imatgeria que sortia per Corpus i que es representa com un animal amb closca de tortuga i cap de lleó o humanoide i amb una cua d’escorpí. A Ontinyent hi ha documentada l’existència d’una Tarasca des del 1609 i rep el nom de “Tartuga”, que significa tortuga. La “Tartuga” que ha dissenyat i construït l’escultora vilafranquina Dolors Sans és una tortuga monstruosa, amb els elements de la closca imaginaris i exagerats per tal de convertir-la en el monstre que diuen les llegendes. Les punxes del llom de la peça són allargassades i fan un joc de contrast i de moviment amb les punxes que hi ha a cada peça de la closa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: