Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull l’onzè Fòrum Auriga sobre la tradició, la història i l’arqueologia de l’època grecoromana als Països Catalans

Organitzat per la revista Auriga, el proper cap de setmana tindrà lloc a Vilafranca l’onzè Fòrum Auriga sobre coneixement de la tradició, la història i l’arqueologia de l’àpoca grecoromana a Catalunya i a la resta de territoris de parla catalana.

En la presentació d’aquest fòrum, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, explicava que aquesta jornada se celebra anualment en la ciutat que acull la Capitalitat de la Cultura Catalana i que està obert a totes les persones que es mouen a l’entorn de la cultura grecoromana. Gusi també destacava que, per primer cop, s’han programat quatre intervencions relacionades directament amb el món del vi tenint en compte que el Penedès és el lloc on s’han trobat els vestigis més antics del comerç del vi.

Algunes de les comunicacions relacionades amb el vi seran Vi i fang: les arrels d’una moda renovada, a càrrec del director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, o Arqueologia del vi a l’època romana, a càrrec de l’arqueòleg Antoni Martín Oliveras. En nom de l’organització del fòrum, Montserrat Tudela explicava que la revista Auriga, nascuda fa 23 anys, és l’única publicació periòdica als Països Catalans dedicada al coneixement del llegat grecoromà. El fòrum vol difondre el gran cabal de coneixement i cultura que va aportar tota aquesta època.

Segons Tudela, el fòrum va néixer per ser punt de trobada de professionals i estudiosos i gent vinculada al llegat grecoromà: mestres, professors universitaris, regidories de cultura i patrimoni o persones vinculades a les disciplines conegudes com “humanitats”.

La jornada, que tindrà lloc dissabte i que és oberta a tothom s’estructura en comunicacions de 10-15 minuts que es complementaran amb un taller de twitter i una visita al conjunt monumental d’Olèrdola, diumenge al matí.

Actualment ja hi ha unes 75 persones inscrites, provinents dels diferents territoris de parla catalana. Avui és el darrer dia per a fer les inscripcions a www.auriga.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: