Divendres, 2 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 150 persones es concentren en suport a la declaració de Junts pel Sí i la CUP a la mateixa hora que el Tribunal Constitucional ha suspès la resolució independentista

L’Assemblea Nacional Catalana havia convocat  a 2/4 de 8 del vespre una concentració a la plaça de la Vila per mostrar el seu suport a la resolució independentista de Junts pel Sí i la CUP. L’acte, però, ha començat més tard perquè quan passaven pocs minuts de l’hora d’inici, el Tribunal Constitucional ha anunciat que la declaració quedava suspesa per unanimitat.

De moment, els 11 membres del Tribunal tan sols han admès a tràmit la impugnació del govern espanyol, però això ja implica la suspensió automàtica del text. Des de l’ANC no estaven gens sorpresos per la decisió, malgrat la rapidesa del Tribunal. Tot i així, el coordinador de l’Assemblea a Vilafranca, Ramon Costa, assegura que el procés ha de seguir per respectar la voluntat del poble.

Costa ha afegit que la declaració independentista és només el primer pas d’un procés molt llarg i difícil perquè xoca frontalment amb l’oposició de l’estat i coincideix, a més, amb les eleccions del proper 20D. Malgrat tot, i de la mateixa manera que el Parlament ja ha deixat clar, té clar que el procés no s’atura.

Costa insisteix que l’ANC no es dissoldrà fins que Catalunya no sigui independent. En aquest sentit ha convocat tots els vilafranquins a assistir a la propera concentració que l’Assemblea ha convocat aquest diumenge a les 12 del migdia al Passeig dels Til·lers del Parc de la Ciutadella, just davant del Parlament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: