Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’organitza un cicle sobre la 1era Guerra Mundial

La secció d’història de l’Institut d’Estudis Penedesencs i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès organitzen un cicle de conferències sobre la Primera Guerra Mundial.

Entre els anys 1914 i 1918 va tenir lloc a Europa la primera gran guerra dels temps contemporanis, la denominada Primera Guerra Mundial on diferents potències europees s’hi van enfrontar en dos blocs, els aliats i les potències centrals. Van acabar participant més de 30 països del món perquè van aflorar diferents conflictes latents territorials i colonials. Aquest cicle pretén explicar la primera guerra mundial a nivell general, quin art va sorgir com a conseqüència del conflicte i quina va ser la seva influència al Penedès. Les conferències es faran a la seu de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, a les set de la tarda els dimarts 10, 17 i 24 de novembre.
La primera conferència tractarà de les “Reflexions sobre la Primera Guerra Mundial cent anys després” i anirà a càrrec de Joan Villarroya Font, catedràtic d’història contemporània a la Universitat de Barcelona. La segona tractarà de ”La Avantguarda a Catalunya després de la I Guerra Mundial: art i esperit de transgressió” a càrrec de Irene Gras, professora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, i finalment la darrera conferència porta per títol “El Penedès i la Primera Guerra Mundial” a càrrec de Raimon Soler Becerro, tècnic de suport a la recerca del Departament d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: