Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rodrigo Lanza, un dels condemnats pel cas 4-F, ha dit a Vilafranca que ha perdut la fe en la justícia i descarta que es reobri el cas

Tant el documental Ciutat Morta, projectat aquest dilluns per Amnistia Alt Penedès a l’Escorxador, com l’informe Sal en la herida d’AI exposen el cas de violència policial i excés en l’ús de la força derivat dels fets del 4 de febrer de 2006 a Barcelona.

Un dels condemnats i protagonistes del documental, Rodrigo Lanza, va ser a Vilafranca per exposar les seves vivències. Lanza ha passat 5 anys a la presó i dos més de llibertat provisional i denuncia que durant la detenció i en els posteriors dies de calabós va ser torturat per la policia, però la seva denúncia mai ha prosperat. Patricia Heras, una de les protagonistes del cas, es va treure la vida cinc anys després dels fets, durant un permís penitenciari.
Lanza exposa que després del 4-F han vingut 7 anys de lluita i que tot i haver-se demostrat que no és culpable, tindrà antecedents de per vida perquè no pot pagar la multa de responsabilitat civil de 1’5 MEUR.
El cas expira el proper 4 de febrer i Rodrigo Lanza no creu que es reobri. Segons explica, ha perdut la fe en la justícia però difonent el seu cas espera obrir els ulls a la gent.
L’emissió de Ciutat morta pel Canal 33 va comportar un terrabastall mediàtic i polític. Segons els seus autors, la història del 4-F és lamentablement molt més habitual del que pugui semblar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: