Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció civil de la Generalitat demana extremar precaucions davant l’episodi de pluges i vent

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les tempestes i el fort vent han de mantenir-se al llarg de les properes hores, desplaçant-se de sud a nord i guanyant intensitat.

Per això, Protecció Civil de la Generalitat demana a la població extremar les precaucions. Pel que fa al vent, cal assegurar o retirar els objectes que es trobin a terrasses i balcons de les cases que poden caure al carrer. Així mateix, en el cas que allà on us trobeu el vent bufi amb força intensitat, cal evitar refugiar-vos al costat de murs que puguin resultar inestables, cartells i mobiliari urbà, així com d’arbres dels que es pugui’n desprendre branques o fragments del tronc.

Per la pluja és important netejar de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis per evitar taponaments que poden provocar inundacions d’aquests espais.

Protecció Civil recomana seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit en la conducció, especialment en el cas de vehicles pesants i en carreteres a cotes altes. En el cas que hi hagi pluja intensa, s’haurà de reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat entre vehicles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: