Divendres, 23 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop d’una trentena de persones han participat a la jornada tècnica sobre ús i aprofitament de la biomassa de vinya

El projecte “Vinyes per calor” pretén demostrar la viabilitat d’aprofitar la poda de les vinyes per generar energia tèrmica en calderes, tractant aquesta biomassa com un recurs i no com un residu.

En el marc del projecte LIFE Vinyes per calor, l’Ajuntament de Vilafranca organitzava aquest matí, conjuntament amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, una jornada tècnica sobre l’ús i aprofitament de biomassa procedent dels sarments de vinya. La jornada, que tenia lloc a l’edifici de l’Enològica, ha comptat amb la participació de prop d’una trentena de persones, moltes d’elles del sector vitivinícola.

Des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i, concretament, des de l’àrea d’aprofitament de fustes i biomassa, Mireia Codina era l’encarregada de parlar de les particularitats dels sarments de vinya com a combustible per a calderes de potència mitjana o gran.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca insisteixen en l’enorme potencial que podria tenir generar energia quilòmetre zero amb el que ara és un residu de l’activitat agrària; no només al Penedès, sinó també a altres regions vinícoles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: