Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix la Coordinadora de l’Esquerra Independentista de Vilafranca

La presentació d’unes jornades antirepressives que se celebraran a finals de mes ha servit per donar a conèixer la creació de la Coordinadora de l’Esquerra Independentista, que agrupa les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista que tenen presència a Vilafranca.

La CEI està formada per la CUP, el Casal Popular, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a Vilafranca, la Coordinadora Antirepressiva del Penedès, Arran Vilafranca, l’Ateneu Popular X i Endavant Penedès-Garraf.
La nova Coordinadora de l’Esquerra Independentista els permetrà unir esforços, organitzar activitats plegats i fer extensible el seu discurs a tota la societat vilafranquina, com explica Marta Soler d’Endavant.
La Coordinadora de l’Esquerra Independentista s’estrena amb unes jornades antirepressives, a finals de novembre, que giraran al voltant de casos repressius, la Llei Mordassa i la fiscalia per delictes d’odi.
La nova llei de seguretat ciutadana, que retalla els drets i llibertats fonamentals els preocupa especialment i recorden que al Penedès-Garraf ja hi ha hagut diversos casos de repressió.
Les jornades antirepressives començaran el 18 de novembre, amb una taula rodona, a dos quarts de 8 de la tarda al Casal Popular, sobre la impunitat de l’extrema dreta espanyola i la repressió de l’antifeixisme que comptarà amb el fotoperiodista Jordi Borràs, que va rebre amenaces durant l’acte de l’ultradreta a Montjuïc aquest passat 12 d’octubre, l’advocada d’Alerta Solidària, Eva Pous, un membre del grup musical Conflicte i el Sergi, un antifeixista condemnat a 3 anys de presó.
El 21 de novembre Arran realitzarà un mural contra la Llei Mordassa, a la plaça Pau Casals, un vermut popular i un taller sobre la llei.
El 27 de novembre, a les 7 de la tarda a l’Escorxador, es farà una xerrada sobre els articles més conflictius de la Llei Mordassa i les jornades acabaran aquella mateixa nit amb un sopar per aconseguir l’autogestió de la campanya a l’Ateneu Popular X.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: