Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’inici dels cursos de català s’ha fet enguany en el marc de les Biblioteques amb DO

Aquest divendres passat el Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès inaugurava els cursos de català i el programa de Voluntariat per la llengua amb l’espectacle “Corrandes amb DO: in vino veritas” a càrrec del grup Corrandes són corrandes.

L’acte tenia lloc a la capella de Sant Pelegrí del Vinseum.
En aquesta ocasió el Servei de Català es sumava a les activitats que organitza la biblioteca Torras i Bages dins el marc de Biblioteques amb DO 2015 en què també col.labora el Vinseum.
La directora de la biblioteca, Núria Delcampo, destaca la mútua col·laboració.
Abans del concert es va fer la presentació d’una nova edició del programa Voluntariat per la llengua, en que es donaven recomanacions per al bon funcionament a les parelles lingüístiques.
La coordinadora del programa de voluntariat a l’Alt Penedès, Gemma García, apunta que en aquests moments no és complicat trobar voluntaris. A l’acte també es va lliurar material de suport i es va informar de les activitats que es duen a terme per reforçar les trobades de les parelles.
El concert de “Corrandes amb DO: in vino veritas” és un espectacle de cançó amb text improvisat, creat per tal que la cultura del vi en sigui la protagonista. Els cantadors improvisaven a partir d’un seguit de situacions amb músiques i versos creats al moment. El procés d’elaboració del vi, en clau humorística, va ser el fil conductor de l’espectacle. Paraules de sensacions, gustos sonors, sàtira de taverna o humor de l’instant van servir per passar una estona desinhibida.
El grup Corrandes són corrandes està format per tres membres, el Christian Simelio i Anaís Falcó, com a cantadors improvisadors, i el Gerard Díaz, a l’acordió diatònic, el guitarró i també la veu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: