Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les eleccions generals del 20 de desembre presentaran canvis de col.legis electorals a Vilafranca

A les properes eleccions generals del dia 20 de desembre s’estrenaran com a col.legis electorals el local municipal de la plaça Dr. Bonet, l’AV de la Barceloneta-Sant Magí, la sala d’exposicions dels Trinitaris, i la sala de lectura de l’Escavi, substituint l’escola Mas i Perera, l’escola Estalella i Graells i el teatre Cal Bolet.

Tots els canvis tenen per finalitat garantir la comoditat, l’accessibilitat i la fluïdesa del vot per part de la ciutadania.
En concret pel que fa al districte 2n, Secció 1a, meses A i B, el local municipal de la plaça Dr. Bonet, núm. 8, que utilitza l’AV de l’Espirall, substitueix com a col.legi electoral l’escola Mas i Perera. El canvi de local de votació ve produït perquè aquest nou espai és ampli i està format per una sola sala, la qual cosa permet que els votants entrin directament des del carrer al local electoral. A l’escola Mas i Perera els votants havien de fer un circuit per l’interior del centre educatiu.
En el districte 2n, Secció 2a, meses A i B, el local de l’Associació de Veïns de la Barceloneta-Sant Magí, situat al c/ Manuel Barba i Roca, núm. 8, substitueix l’escola Dr. Estalella Graells com a col.legi electoral. En aquest cas el canvi ve motivat pel fet que els votants del Districte 2n, Secció 2a, pertanyen en bona part al barri de la Barceloneta-Sant Magí i, per tant, es tracta de situar el col·legi electoral al mateix barri. Fins ara havien de desplaçar-se fins a l’escola Dr. Estalella Graells, al centre de la vila.
Referent al districte 2n, Secció 5a, meses A i B, el local electoral passarà a ser la Sala d’exposicions dels Trinitaris, al c/ de la Font, núm. 43, substituint l’escola Dr. Estalella Graells.
El motiu d’aquest canvi ha estat el mateix que en el cas del local municipal de la plaça Dr. Bonet i l’escola Mas i Perera. En aquest cas els dos espais també es troben a poca distància entre ells i la sala d’exposicions dels Trinitaris té l’avantatge de ser una sala gran que també permet als votants accedir directament del carrer al local electoral. Així mateix també s’evita que els ciutadans hagin de fer un circuit per l’interior d’un centre educatiu per exercir el seu dret a vot.
Finalment i pel que fa al districte 4t, Secció 2a, meses A i B, el nou local de votació serà la Sala de lectura de l’ESCAVI, al c/Amàlia Soler, núm. 29, en lloc del Teatre municipal Cal Bolet. En aquest cas els dos espais es troben situats també a pocs metres de distància i el canvi obeeix a una major confortabilitat de la sala de lectura, ja que disposa de calefacció i millor lluminositat que no pas el vestíbul del teatre municipal.
En les targetes censals que els ciutadans amb dret a vot d’aquests districtes i seccions afectats rebran a casa seva ja hi constarà el nou col.legi electoral i la seva adreça.
La resta de col.legis electorals no tindran cap modificació i continuaran sent la biblioteca Torras i Bages, l’Escorxador, l’escola Pau Boada, l’escola Baltà Elias, el claustre de Sant Francesc, la llar d’infants Lola Anglada, l’escola Cristòfor Mestre, l’Arxiu Històric, l’Ateneu Municipal i l’escola Dolors Piera.

20D

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: