Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Gelida torna a congelar les taxes i els impostos pel 2016

El passat 3 de novembre el Ple de l’Ajuntament de Gelida va aprovar, de manera provisional, les ordenances fiscals per al 2016, amb els vots favorables de PSC, CDC i ICV i el vot contrari d’ERC.

Amb un marcat accent social, la proposta elaborada pel govern municipal té en consideració la repercussió que la crisi econòmica té encara en moltes famílies i empreses. Per aquest motiu, un any més, es congelaran els impostos i les taxes de cara l’any 2016.
Pel que fa a l’IBI s’incorpora un esglaonat de bonificacions per a famílies nombroses, atenent als seus ingressos i al valor cadastral. Tanmateix, la proposta aprovada recull diverses bonificacions amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat econòmica i facilitar la rehabilitació de façanes i d’edificis que formin part del catàleg.
Si bé l’import recaptat en l’aplicació dels impostos i les taxes determina, en gran part, la disponibilitat pressupostària de l’administració local, el govern municipal assegura que la congelació d’impostos i tasses no implicarà una disminució en la qualitat dels serveis.
Segons l’alcalde, Lluis Valls, les ordenances s´han treballat seguint tres objectius. No augmentar la pressió fiscal als ciutadans per intentar minimitzar els efectes d’aquesta crisi econòmica i social; refermar la voluntat del govern de facilitar la reactivació econòmica de Gelida; i afavorir la rehabilitació de cases i edificis que formen part del nostre patrimoni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: