Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Societat Catalana de Filosofia clou el IV Congrés Català de Filosofia a Vilafranca amb satisfacció i destacant la vitalitat de la disciplina

Per espai de quatre dies, filòsofs i professors han presentat o escoltat comunicacions, han debatut sobre els principals problemes que la Filosofia té plantejats i han participat en tallers, taules rodones o simposis, destacant un sobre el vilafranquí Llorens i Barba, que va dedicar la seva vida a la docència universitària i a l’estudi de la filosofia, en la cita bianual de la filosofia als Països Catalans.

El congrés finalitzava dissabte amb satisfacció per l’alta participació, no només de persones del gremi sinó també de nombrosos oients com explicava el seu coordinador, el vilafranquí Joan Cuscó.
Entre els ponents hi ha hagut vilafranquins com el mateix Joan Cuscó o Fèlix Villagrasa que han intervingut al simposi sobre Llorens i Barba, el professor del Milà, Pere Martí, que va llegir una comunicació sobre La proscripció del concepte de nacionalisme o Arash Arjomandi sobre Eugenio Trias.
Dos dels plats forts del congrés han estat les conferències de Fina Birulés sobre Textures temporals i del francès Òscar Brenifier que va titular Aportacions de les noves pràctiques filosòfiques a l’ensenyament de la filosofia.
El congrés ha permès constatar que la Filosofia ha perdut molt de pes a l’ensenyament secundari, però en canvi a la Universitat està més viva que mai segons explicava Cuscó.
Activitats amb alumnes de secundària de la comarca al voltant de la Neurociència i la Creativitat, un concert de piano centrat en Nietzsche i Adorno com a compositors, una visita a Vinseum de la mà del filòsof sadurninenc Pep Muñoz, presentacions de llibres i una representació teatralitzada han complementat el IV Congrés Català de Filosofia.
Organitzat per la Societat Catalana de Filosofia, el congrés ha comptat amb la col·laboració amb la Societat de Filosofia del País Valencià i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears i s’ha inscrit en els actes de la Capitalitat Cultural Catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: