Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PAH ha ocupat un nou habitatge a Vilafranca, aquest cop al carrer Soledat

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Alt Penedès ha ocupat un altre habitatge a Vilafranca, després que la setmana reubiqués un home que havia estat desnonat al seu antic pis del carrer Mossèn Coy del barri de l’Espirall. Aquest cop, la ocupació s’ha produït a un habitatge del número 19 del carrer Soledat.

La persona que ocupa ara aquest pis és una vilafranquina de 32 anys que no cobra cap prestació o subsidi i que té una filla d’11 anys al seu càrrec. El pis és, segons la PAH, propietat del BBVA, fa molt de temps que és buit i els veïns no han mostrat, en principi, reticències.

La PAH insisteix en què les administracions, sobretot els ajuntaments, haurien d’aplicar la ILP de Mesures Urgents contra la Pobresa Energètica i l’Emergència Habitacional com s’està fent a altres ciutats com Sabadell, Terrassa o Barcelona. Per això volen portar al ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca i al ple del Consell Comarcal les seves demandes.

Des de la PAH no entenen que l’Ajuntament de Vilafranca tingui 29 famílies en espera per una habitatge social quan la plataforma té comptabilitzats 72 habitatges buits de la Sareb.

La Plataforma seguirà fent aquestes ocupacions pacífiques dins del que anomena “Obra social” per donar resposta a aquelles persones o famílies que es trobin en situacions més crítiques i necessitin un sostre urgent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: