Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat espera la implicació de municipis i ciutadans per treure tot el partit possible a la planta de selecció d’envasos lleugers de Vilafranca

Representants de l’Agència de Residus de Catalunya, la Mancomunitat Penedès Garraf i la Diputació de Barcelona han inaugurat oficialment la remodelació de la planta de selecció d’envasos lleugers de Vilafranca, que ja es va posar en marxa l’estiu passat.

La planta dóna servei als municipis de les comarques de l’Alt Penedès i del Garraf, és a dir, a uns 250.000 habitants. L’automatització de la planta permetrà el tractament de fins a 4.000 tones per any, augmentant considerablement la capacitat que tenia abans. Ara caldrà que els índexs de reciclatge siguin més alts.

La planta de Vilafranca s’havia d’automatitzar per donar resposta a uns índexs de reciclatge d’envasos lleugers creixents. Ara, però, hi ha molt de camí per córrer i seran les polítiques d’educació ambiental i reciclatge dels municipis i la conscienciació dels ciutadans els factors que permetin treure el màxim rendiment possible a la instal·lació renovada.

Per a la Diputació de Barcelona, aquesta acció vinculada a un major respecte pel medi ambient forma part dels serveis a les persones.

Les obres han estat finançades per l’Agència de Residus de Catalunya, la Diputació i la Mancomunitat Penedès Garraf amb un cost de prop d’un milió i mig d’euros. Han consistit en l’actualització dels equips de triatge i selecció bàsicament per recuperar més producte aprofitable que després es ven a la societat Ecoembes.

L’any 2014, a la zona de l’Alt Penedès i Garraf, es van recollir selectivament més de 50.000 tones de residus municipals, de les quals prop 4.000 van ser envasos lleugers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: