Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa de la castanyada de La Girada ha tornat a omplir d’activitat el barri, que ja pensa en la quarta edició

L’Associació de Comerciants de La Girada, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i l’empresa Esfera Serveis Culturals, ha tornat a organitzar per tercer any la festa de la Castanyada, que s’ha fet aquest cap de setmana a la Rambla de La Girada.

Una seixantena de parades d’artesans, amb l’alimentació com a punt fort, eco atraccions i tallers de tota mena han protagonitzat una fira que ha quedat establerta al calendari de molts vilafranquins i penedesencs i que, des de la segona edició, ja arriba més enllà del propi Penedès, captant l’atenció de la gent de comarques veïnes. La festa s’ha complementat amb espectacles, contacontes, ball, batucada i diverses exhibicions que han mantingut l’activitat continuada a la rambla. El president de l’Associació de Comerciants de La Girada Gerard Colet explicava que el fet que divendres no hi hagués escola va afavorir una major presència de públic durant tot el dia. Tot i no tenir xifres definitives, els organitzadors creuen que s’ha superat la xifra de visitants de l’any passat, que rondava els 4.000, sobretot per l’afluència durant les tardes. També apuntava que la festa és tot un revulsiu per al barri, que ja espera la quarta edició.

Entre els paradistes, n’hi havia molts que repetien i que tenen a la festa de La Girada una cita ineludible del calendari. La vilafranquina Mari Carmen Garcia Lleó portava a la fira les seves olives.

Altres paradistes venien de més lluny. És el cas del Pedro Tomàs, que portava el seu pa artesà des de Teià.

Entre les novetats de la tercera edició de la festa, destacaven el viatge en globus de dissabte a la tarda i un trenet. Però també activitats dedicades als propietaris d’animals de companyia i una mostra d’imatgeria festiva infantil. Com a complement de tot plegat també hi havia diversos food trucks.
La festa va ser inclosa dins del programa de la fira de les festes majors i dins dels actes de la capitalitat cultural de Vilafranca i divendres al matí va rebre la visita de l’alcalde Pere Regull i els regidors Raimon Gusi i Joan Manel Montfort.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: