Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Viadiu, Sílvia Sabaté, Ramon Perelló, Juan Rodríguez i Eva Acedo han estat distingits amb el premi Socarrel dels Castellers de Vilafranca

Dissabte a la nit la nau d’assaig de Cal Figarot va acollir el sopar de final de temporada dels Castellers de Vilafranca, un acte ple d’emocions en el qual també es va distingir a la Societat Cultural i Recreativa de la Bisbal del Penedès amb el premi Fidelitat Castellera.

El sopar ha coincidit en aquesta ocasió amb el final d’etapa de l’actual junta de la colla, presidida per Josep Cabré i també de la tècnica capitanejada pel cap de colla, Pere Almirall, que han estat els responsables de la colla en els darrers quatre anys i que no tornaran a repetir.
Un sopar en el que no hi van faltar els detalls, com en el moment de l’entrada de les postres, i en el que hi va haver temps també per als discursos. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va pronunciar el primer agraint a la colla haver portat tan lluny el nom i la imatge de Vilafranca i del Penedès. Desprès va ser el torn de paraula del cap de colla, però abans de començar el discurs va rebre de mans del Juan Rodríguez, un regal. Poc es pensava el “Juanin” que tornaria a pujar a l’escenari.
El Pere Almirall es va fer acompanyar dels components de la seva tècnica i va destacar que ha estat una temporada complicada amb un final de traca i mocador.
Desprès va ser el torn del president de la colla, Josep Cabré, que en aquesta ocasió va demanar també la presència dels membres de la junta.
Cabré va recordar que la temporada i en general els darrers quatre anys han estat carregats de grans reptes, assolint els objectius castellers, i afrontant viatges a diferents indrets del planeta, com a Nova York el 2012, o els d’aquest any a Milan i a la Xina.
En declaracions als nostres micròfons el president de la colla també recordava altres reptes de la junta, com la publicació del llibre amb la història de la colla del qual se’n va presentar un primer volum ara fa dos anys i avançant que d’aquí a 15 dies es presentarà el segon volum.
D’altra banda li demanàvem al cap de colla, Pere Almirall, un consell per al seu successor.
Durant el sopar es va fer també l’entrega del premi Fidelitat Castellera a la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca, de la Bisbal del Penedès, pel seu suport a la colla durant tots aquests anys.
Tot seguit es van lliurar els premis Socarrel, màxim reconeixement que pot tenir un casteller dins la colla. Aquest any, els reconeixements han estat per Jordi Viadiu, que va entrar a la colla el 1994. Sempre ha estat un casteller del peu i amb ganes d’ajudar als castellers del seu voltant. També per la Sílvia Sabaté que va entrar a la colla el 1994 i ha ocupat moltes posicions diferents. Tant al tronc com de crossa a la pinya, al folre i a les manilles.
El tercer premi socarrel el va recollir Ramon Perelló que va entrar a la colla a mitjan dels anys 70, i va ser membre de la junta de l’antic patronat dels Castellers de Vilafranca. Visiblement emocionat també va recollir el seu reconeixement el Juan Rodríguez, ‘Juanin’, que va entrar a la colla als anys 80. I finalment també va ser distingida l’Eva Acedo que va entrar a la colla a principis dels anys 90. Castellera de tronc, va començar essent canalla i va anar baixant de pisos. El sopar de la colla va incloure també, com cada any, el reconeixement a tota la canalla de la colla, que en aquesta ocasió van voler també oferir un regal als responsables de la canalla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: