Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca fan pel Roser la millor actuació de la seva història

Els Xicots assoleixen per primera vegada en una mateixa diada del 3 de 9 i el 5 de 8.

Els de la camisa vermella han confirmat en la diada de la colla que aquest 2015 han viscut la millor temporada de tot el seu historial, i com a colofó han presentat grans castells aquest dissabte a la tarda a la Plaça de la Vila.
Els Xicots van iniciar la jornada amb l’objectiu principal que era descarregar el 3de9 amb folre. La construcció es va tancat a nivell de sisens, però malgrat tot, es va defensar fins carregar-la. A la baixada es va acabar trencant, amb l’enxaneta i la cassoleta fora del castell. Era la segona vegada que els Xicots coronaven una construcció de nou pisos. La primera va ser també el Tres d’aquesta passada Festa Major de Vilafranca.
Tot i la caiguda els vilafranquins no es van arronsar i van continuar amb la previsió de màxims, afrontant el 5 de 8 a la segona ronda. Els vermells van demostrar domini en la construcció, que van aconseguir descarregar de manera treballada.
Per primera vegada ajuntaven els dos castells màxims en una mateixa diada. La sort no els va acompanyar, però a la tercera ronda i van ensopegar amb la torre de 8 amb folre que va fer llenya quan entrava la cassoleta. En ronda de repetició van descarregar el 4de8. I al final van descartar pilars de mèrit. Amb tot van oferir la millor actuació dels seus 34 anys d’història.
La cap de colla, Aina Mallol, es va fer mal a les costelles en la caiguda de la torre de vuit, i el balanç final de la diada l’oferia Manel González.
Malgrat el regust agredolç per no haver assolit tots els objectius destacava la satisfacció per la millor diada de la colla.
El “Manolillo” remarca la grandesa dels Xicots, que desprès de caure del 3 de 9 van descarregar el 5 de 8.
En definitiva, i mirant el conjunt de castells assolits aquest 2015, el balanç és d’una gran temporada, arrodonida amb una diada que ha acabat amb el 4 de 8, castell que fins fa ben poc era de màxims per a la colla.
A la mateixa diada els Xiquets de Reus van descarregar el 5de8 en tercera ronda, que van acompanyar dels 3 i el 4de8, i els Castellers de Lleida van descarregar el 5de7, el 4de7 amb l’agulla i un 4de7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: