Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots acaben la millor temporada de la seva història amb ganes de millorar els resultats l’any vinent

Els Xicots de Vilafranca han celebrat aquest dissabte el final de temporada amb el sopar de la colla, que ha aplegat 230 persones al restaurant Ca n’Ayxelà.

La cap de colla, Aina Mallol, es mostrava pletòrica, tot i recordant molt moments d’aquesta temporada.
Per la seva banda la presidenta, Esther Vicente, es mostrava contenta i orgullosa de la colla.
Esther Vicente anuncia les ganes de continuar l’any vinent al capdavant de la junta, mentre que l’Aina Mallol no ha deixat clar si continuarà com a cap de colla.
Mallol assenyala que estan en converses però que ja porta 4 anys al capdavant de la colla. L’entrellat es coneixerà a l’assembla anual de la colla que enguany es farà al mes de gener.
Tornant al sopar cal dir que la jornada va viure alguns moments molt especials. Com per exemple l’entrada dels grallers de la colla que es van situar davant d’una projecció amb imatges de Penedès TV, sense audio, per tornar a reviure amb el toc de la gralla les grans fites de l’any, amb el 3 de 9 al capdavant, sense oblidar també el 5 de 8. Aquest va ser el moment que va despertar més eufòria en tot el sopar. Despès van entrar les postres, amb un pastís que també contenia una foto del 3 de 9. Pastis que van tallar, espasa en ma, la cap de colla i la presidenta de la colla.
Tot seguit va ser el torn dels parlaments que va iniciar l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va felicitar la colla per la gran temporada i va emplaçar els Xicots a treballar per ampliar la massa social, per obrir el camí a nous èxits castellers. Esther Vicente, va dedicar agraïments a persones, entitats i patrocinadors que col·laboren amb la colla, així com a les colles amb qui s’ha mantingut una relació especial. Finalment la cap de colla, Aina Mallol, va començar el seu discurs amb un to reivindicatiu adreçant-se a l’alcalde, assenyalant que Vilafranca ja té dues colles de 9 i que és important que l’ajuntament respongui com a tal.
Desprès dels discursos es va projectar un vídeo resum de temporada i com és tradició en aquesta celebració, es van atorgar diversos reconeixements, entre els quals el trofeu Xicot insígnia, que destaca la trajectòria exemplar de membres de la colla.
La designació de Xicot insígnia 2015 va ser per a Juan Marcianes “Juanillo” i Jordi Gallego, dos castellers polivalents als quals se’ls va distingir pel compromís i la capacitat de treball. D’altra banda, es va retre un petit homenatge a la canalla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: