Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns del Centre reclamen plataforma única a la plaça de l’Oli i als carrers sant Jocund, Carme, la Lluna i santa Magdalena

Aquesta és una de les demandes que l’associació de veïns del Centre va exposar ahir a l’equip de govern, en la reunió que van mantenir amb l’alcalde i alguns regidors a Can Trabal. Hi van assistir unes 50 persones.

Josep Maria Feliu de l’associació veïnal recorda que al Centre encara hi ha carrers amb les voreres de fa 50 anys, quan els usos i les necessitats han canviat molt. Un cas paradigmàtic és la plaça de l’Oli per a la qual reclamen plataforma única.
Una altra zona deficitària és el carrer santa Magdalena i el del Carme en el tram comprès entre el carrer de la Lluna i Puigmoltó, amb voreres estretes que dificulten l’entrada i sortida de les dues escoles que hi ha.
Els veïns del Centre també expressen la dificultat per aparcar i demanen més zones d’aparcament gratuïtes i una quota de zona verda per als veïns. També recorden que fa temps que reivindiquen un protocol d’actes que reguli com s’han de realitzar els actes festius i nocturns i que l’ajuntament vetlli pel seu compliment. Feliu explica que, per exemple quan hi ha concerts, els vidres d’algunes cases tremolen.
L’Alcalde de Vilafranca reconeix que el Centre és el barri amb més activitats i festes, però els recorda que progressivament s’han anat desplaçant actes a altres barris.
Regull va recordar als veïns que recentment l’ajuntament ha millorat el carrer Sant Pau i ha habilitat aparcaments en aquest carrer, al carrer Ferran i a l’antic aparcament del Drac, triplicant les places disponibles.
Quant a la petició de plataforma única a la plaça de l’Oli, l’Alcalde diu que “s’ha d’acabar fent”, però descarta que sigui l’any vinent i tampoc s’atreveix a dir quan.
En la reunió, els veïns van tornar a posar sobre la taula la reclamació de la recollida de la brossa porta a porta, una racionalització i control del mercat del dissabte i van demanar que abans de decidir actuacions que els afecten, els consultin. També plantegen que acabarà passant amb solars abandonats com el de l’antic cinema Bogart o el Palau del Baró de Rocafort, a la Vall del Castell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: