Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most ha omplert el teatre del Casal en la seva inauguració, protagonitzada per la preestrena Barcelona Nit d’Hivern

Unes vuit-centes persones van tenir el privilegi de veure en la seva primera projecció pública l’esperada seqüela de Barcelona Nit d’Estiu. La pel·lícula de Dani de la Orden Barcelona Nit d’Hivern es preestrenava ahir a Vilafranca per inaugurar el Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava i obrir la secció Gran Reserva.

L’expectació era màxima i una estona abans de l’inici de la inauguració es van formar llargues cues per accedir al teatre del Casal. Un dels directors del festival, Manel Balaguer, explicava el què aporten les preestrenes a una proposta com el Most, on el cinema s’acompanya de converses posteriors i degustacions de vins i caves.

La secció Gran Reserva quedava inaugurada amb Barcelona Nit d’Hivern però també permetrà veure a Vilafranca pel·lícules de l’alçada de Mustang, Mia Madre i La Novia. Ara bé, la secció que dóna sentit al festival és la Collita, que ha arrencat avui mateix a Vinseum i que té una cita important aquesta nit al teatre del Casal amb una proposta que no competeix, Jerez y el misterio del Palo Cortado. L’altre director del festival, Xavier Fornos, destacava que a Collita es poden veure grans pel·lícules sobre el vi, el cava i tot el que signifiquen aquests productes.

Tornant a la inauguració del festival, els grans protagonistes de la nit van ser Barcelona Nit d’hivern i el seu equip. Bona part d’aquest equip va ser present a la sessió que, de fet, va comptar amb la interpretació en directe d’alguns temes de la banda sonora per part de Joan Dausà. El director del film Dani de la Orden recordava l’essència de la pel·lícula.

Per la seva part, Joan Dausà explicava que hi ha hagut una evolució entre la primera pel·lícula i aquesta, també en les cançons.

El regidor de Cultura Raimon Gusi recordava que el Most s’ha convertit, en cinc edicions, en una festival referent.

El Most combina les preestrenes de Gran Reserva i la secció competitiva Collita amb la que és ja la vintena edició de la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, la secció competitiva Brot.

Al Most també hi ha espai per als més petits, amb el Minimost, Cinema als cellers i multitud d’activitats paral·leles.

Penedès TV va ser present a la inauguració del Most amb un programa especial que volia captar l’ambient des de la Rambla de Nostra Senyora. Per l’espai, presentat per Josep Maria Soler, van passar els principals protagonistes de la vetllada i els organitzadors del festival per explicar el que deparen els propers dies de Most al Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: