Dijous, 12 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ministeri veu amb bons ulls l’acord del territori per fer l’intercanviador a l’Alt Penedès

La Vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Montserrat, assegura que el secretari general d’Infraestructures Manuel Niño li ha confirmat que si hi ha l’acord del territori no tenen inconvenient en fer l’intercanviador a l’Alt Penedès

La vicepresidenta tercera del Congrés, la sadurninenca Dolors Montserrat, ha estat avui a Vilafranca on ha parlat de diverses qüestions relacionades amb inversions i projectes del govern de l’estat a la comarca.
Montserrat ha volgut però també explicar que ahir dimarts va parlar amb el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, que li va confirmar que des del seu punt de vista no hi ha impediment per que l’intercanviador entre la línia convencional i la d’alta velocitat es faci a l’Alt Penedès, un cop el territori ha arribat a un acord. Montserrat explica doncs què, en la propera legislatura si governa el PP el projecte podria ser una realitat.

Montserrat recorda que l’estudi informatiu que es va fer des del Ministeri no és vinculant, i que tot i que s’hi diu que ja hi ha una línia ràpida per anar en tren a Barcelona, la que passa per la costa, no impossibilitat que s’estudiï l’opció de fer-ne una altra per l’interior com està sobre la taula. De fet, la vicepresidenta tercera del Congrés considera que la opció de fer l’intercanviador a l’Alt Penedès és molt important per la comarca i territoris veïns ja que facilitaria l’obertura cap a Barcelona però sobre tot cap a Tarragona.

De moment recordem que els ajuntaments de Vilafranca, Tarragona i Reus, juntament amb la Generalitat han presentat al·legacions a l’estudi informatiu del Ministeri demanant que aquest interncanviador es faci a la zona de l’Alt Penedès. Unes al·legacions que encara estan a l’espera d’una resposta oficial.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

04:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.
05:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
05:30
Pica lletres
Concurs per millorar l'ús del català, amb Clàudia Climent

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: