Dijous, 7 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El documental Barolo Boys i el curtmetratge Ser e voltar guanyen els premis principals del Most més multitudinari

El Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava ha tancat la seva cinquena edició amb el lliurament de premis i la preestrena de la pel·lícula La novia.

El Most acabava amb el teatre del Casal ple i molt bones sensacions: en primer lloc perquè el festival ha fet un salt qualitatiu en les propostes cinematogràfiques que ha projectat i, en segon lloc, perquè el públic ha respost i ha omplert les sales. Segons la organització, han passat per les sessions i activitats del festival 4.400 persones, gairebé un miler més que l’any passat.

Els organitzadors del festival, Vinseum i Cine Club Vilafranca, creuen que el Most està consolidat com a referent cultural, però també de promoció del territori.

Per als patrocinadors del festival, com el Consell Regulador del Cava, el Most ha agafat un pes important en molt pocs anys, fet que augura un bon futur.

La cloenda d’ahir va permetre conèixer el nom dels treballs guanyadors del Most 2015. El documental Barolo boys. Storia di una rivoluzione, de Paolo Casalis, guanyava el Gran Premi del Jurat, dotat amb mil euros, a més del premi Projecció Internacional de la secció Collita per la manera engrescadora amb què explica la revolució d’un grup de vinaters italians per a enaltir el vi de Barolo. El premi al millor treball de ficció va ser per al thriller Vinodentro, de Ferdinando Vicentiti Orgnani; el millor treball documental va ser per a Beudon – La terre, l’homme et la vigne, dirigit per Christian Laubacher i Delphine Schacher; mentre que a À la source du vin, de Philippe Gasnier, va obtenir el premi Arrels; i el millor treball promocional, va ser per a L’Olivera únic: no beuràs mai res igual, dirigit per Marc Saludes. Per tancar el palmarès de la Collita, el documental Chasselas forever de Florian Burion, obtenia una menció d’honor del jurat a l’apartat de Projecció Internacional.

L’altra secció competitiva del Most, el Brot, reconeixia el treball de Xacio Baño Ser e voltar com a millor curtmetratge. El jurat també va voler fer una menció especial a Caradecaballo, de Marc Martínez. El premi del públic, que han fet efectiu els espectadors amb les seves votacions després de les tres sessions del Brot, va ser per a Playback, de Nico Aguerre; i, el premi del jurat jove, per a Walls, de Miguel López Beraza.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: