Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CRAE Toni Inglès celebra 5 anys plenament integrat a Vilafranca

Ubicat al barri de Sant Julià, el CRAE Toni Inglès és un servei residencial amb capacitat per a 24 infants i adolescents tutelats per la DGAIA, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, que gestiona la cooperativa d’iniciativa social Actua.

Una festa infantil, celebrada dissabte, ha servit per festejar que aquest novembre fa cinc anys que van obrir portes a Vilafranca. Miquel Àngel Carreto d’Actua destaca que des del primer dia la seva filosofia s’ha caracteritzat per buscar la integració i tenir les portes obertes.
Al CRAE vilafranquí hi ha una vintena d’ infants i joves entre els 3 i els 18 anys que fan una estada mitjana de 2 a 3 anys, tot i que n’hi ha alguns que porten 5 anys. Aquests joves esta acollits al centre mentre no poden retornar amb la seva pròpia família o se’ls troba una família acollidora.
Miquel Àngel Carreto d’Actua recorda que a causa de les reticències dels veïns, els inicis del CRAE Toni Inglés van ser molt durs però afirma que ara se senten plenament integrats.
La festa, celebrada al llarg del dissabte passat al Parc d’Assumpció Domènech, va incloure pallassos, jocs, tallers, una fideuada per dinar i un berenar amb xocolata desfeta i coca.
A banda del CRAE Toni Inglès, la cooperativa Actua compta amb dos pisos per a joves a Vilafranca pensats per a ex tutelats majors de 18 anys que necessiten finalitzar o consolidar l’itinerari iniciat a la minoria d’edat en el sistema de protecció autonòmic.
Un pis és per a nois, amb capacitat per a 4 places, i l’altre pis, amb 4 places més, és per a noies i ha entrat en funcionament aquest mateix any.

Comentaris

  1. Felicitats en aquest cinquè aniversari a tots i a totes: infants, famílies, equip educatiu i col·laboradors!!!

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: