Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha aprovat una moció de suport a la declaració del Parlament de Catalunya per la “desconnexió”

Aquest dijous al vespre s’ha celebrat sessió de Ple ordinària a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb un ordre del dia inicial de 19 punts, la majoria aspectes tècnics.

Hi havia també dues mocions proposades per ERC i finalment se’n va debatre una tercera per la via d’urgència, que és la que va generar major debat polític. Es tractava de donar suport a la declaració del Parlament de Catalunya per la “desconnexió” i la creació de la república catalana que van aprovar els diputats de Junts pel Sí i la CUP el dilluns passat. En el Consell Comarcal la moció la presentaven conjuntament els grups de CiU, ERC i la CUP.
Des del grup de l’Entesa el conseller Toni Peñafiel va demanar votar per separat la resolució i l’anex, tal i com es va fer en el Parlament, però el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va dir que no tenia sentit, tractant-se d’una moció de suport.
D’aquesta manera l’Entesa hi va votar en contra.
El conseller del PP, Lluís Caldentey, va ser més dur i va votar en contra criticant que el consell comarcal dediqui l’atenció a una il.legalitat.
Per part d’ERC, Pol Pagès, assenyalava que és important que el territori doni suport a una decisió del Parlament d’aquesta transcendència.
En nom del PSC, Francisco Romero, insistia en la necessitat que la Generalitat tingui un govern que treballi per les necessitats del país.
El conseller d’Unió, Ramon Carbó, va demanar la paraula per anunciar l’abstenció dels dos consellers d’aquesta formació política, perquè volen una sortida pactada i dialogada.
I en nom de Convergència, Raimon Gusi, va recalacar el suport al Parlament de Catalunya.
Finalment la moció es va aprovar amb els suport dels consellers de Convergència, d’ERC i de la CUP, les abstencions d’Unió, i els vots en contra del PSC, l’Entesa i el PP.
Abans d’aquest debat el Ple del Consell Comarcal també va portar a aprovació dues mocions que presentava ERC.
Una per a la creació del grup de treball del Pla Territorial parcial del Penedès, que va ser acordada en junta de portaveus i aprovada per unanimitat. I una altra moció sobre l’exercici de la sobirania fiscal, proposant que l’ens comarcal treballi ingressant els impostos a l’agència tributària catalana. CiU va demanar incloure una clàusula especificant que es fes sempre i quan es garanteixi la gestió i que hi hagi un informe favorable de l’interventor. La moció es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC, la CUP i l’Entesa, l’abstenció del PSC i el vot contrari del PP.
Acabada la votació va demanar la paraula l’interventor, Antoni Pairet, per indicar i fer constar que per que hi hagi un informe favorable caldria disposar d’un conveni entre l’Agència Tributària espanyola i la catalana, o un informe de l’Agència espanyola autoritzant la gestió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: